Племето на майките.

Петък е, слънце пече, с две думи – благодарно ми е. И ми се прииска да благодаря на моите съ-племеннички – майките, без които животът ми нямаше да е същият. И на Антон, разбира се.

Благодаря на моите био-еко-привързани майки Плами, Гери, Мъри, с които без срам си поръчваме органик портокали, кърмим навсякъде и сме умерено-крайни на тема дървени играчки, но достатъчно крайни на тема играчки, които пеят, светкат и танцуват едновременно.

Благодаря на дзен-приятелката ми Цвети, с която ни свързват И звездите, освен всичко друго.

Благодаря на Руми, защото е естествено естествена, без оцветители.

На Деси, която ми доказа on air, пряко от живия живот, че почти нищо не може да спре майка, която иска да кърми.

На Дени, за мъдростта й.

На Валкото и Марта, две Стрелки (зодии, не часовникарки), за огъня и страстта, с която можем да се отнасяме по въпросите, които са важни за нас.

На другата Деси, която ми показа, че и 10 години да не сме се виждали, не  се е променила есенцията, която ни е запознала.

На двете ми осъзнато-бременни приятелки Бубето и Вяра. Толкова ми е хубаво като ги гледам, че ми се приисква пак да съм бременна.

И Антон, нищо, че не е майка. Антон, който веднъж, като беше на бар с Божо, видял на съседната маса една майка с по-голямо от нашичкия момченце да го кърми и после ми разказва: “и ми стана едно хубаво, че има много майки, които са от “нашите”.”

Да, понякога си мисля: това е Божия Благословия, да имам такива хора около себе си. Дано и аз съм поне мъничко полезна за тези прекрасни хора, с които Бог ме събра в едно племе.

Честит ви петък, прекрасни.

 

One Response

  1. Руми
    Руми February 7, 2014 at 1:27 pm | | Reply

    Честит петък и на теб, съплеменничке! :-) И всички следващи дни. :-) Прекрасно и окриляващо е да сме заедно по този път, наистина.

Leave a Reply

Features Stats Integration Plugin developed by YD