В моя розов балон

Преди години имах едно гадже, който изпитваше неистовата нужда да ме защитава от обкръжаващата ме действителност, уверен, че аз съм напълно неспособна да се справя в този “вълчи” свят. Все ми казваше:

- Ох, балъчето ми, как може да вярваш, че светът е добър, че Бог съществува и те пази, вместо да се ядосваш на простотиите и да действаш око за око, зъб за зъб.

Естествено, разделихме се заради разлика в мирогледа. Мисля, че и двамата бяхме доволни от такова развитие на връзката ни.

След години срещнах Антон, който мисля, че ме хареса точно заради розовия балон, в който живея. И защото той също живее в такъв балон, та в един момент балоните ни просто се сляха.

Та, ето ме – вече 35 години оцелявам някак. Понякога балонът малко издиша, но все намирам как да го надуя и да продължа да летя – я ще е някоя книга (в момента чета Гатанки от Небето от Ивинела Самуилова и както я нарече притежателката ѝ, Дени: “Това е най-позитивната християнска книга, която съм чела”), я ще срещна някого, като баховия ми терапевт, който ще ми подскаже, че може би твърде малко ходя на планина и е време да видя нещата от високо, я ще се прибера вкъщи и ще си видя 4-годишния, който ще ми каже да не викам, защото на НИКОЙ не му е приятно това (което си е така – осъзнавам, че и на мен даже не ми е приятно).

В моя розов балон се случват чудеса, защото уж всички искаме проблемите ни да се разрешат с магическа пръчка, но никой не вярва в магии. Е, аз съм избрала да вярвам. И то в едни практични магии, в магии, които мога да прилагам без да е Новолуние, без да ми трябват кости от прилеп или козина от чакал. Вярата, например, е една точна практична магия. Както и самонаблюдението.

Имам и още много други в джоба и много обичам да ги споделям, особено, ако някой ме попита. Макар че, понякога са толкова много, че започнат да се изливат преди да мога да спра кранчето. Затова И днес това се изля горенаписаното – не можах да спра кранчето. И искам да го завърша с:

НАМЕРЕТЕ С КАКВО ДА НАДУЕТЕ ВАШИЯ БАЛОН :)

6 Responses

 1. MadSeason
  MadSeason August 15, 2017 at 10:12 am | | Reply

  Надуй един и за мен, плийз! моите стват с леко сив отенък

 2. MadSeason
  MadSeason August 16, 2017 at 7:10 am | | Reply

  Ще цитирам една историческа личност:
  “Когато ти вземат и последния розов балон, винаги можеш да си вземеш един кафяв”

 3. MadSeason
  MadSeason August 16, 2017 at 4:37 pm | | Reply

  Нали? Чуждите балони са най- розови :)

Leave a Reply

Features Stats Integration Plugin developed by YD