Една история. Три гледни точки и бонус

Песимистът

Ужас! Бойлерът ни гръмна! Е, не че наистина гръмна, но спря да работи и МОЖЕШЕ и да гръмне! В средата на януари това означава само лоши неща – че сме мръсни, без пари и като цяло прецакани от вселената. То, кога ли сме ѝ били любимци, де – веднъж не ни се падна даже и една троойка от тотото! Сега, освен че купихме бойлер с кредитната карта, извикахме майстор и умряхме от срам, че го помолихме да му платим в края на другата седмица. Кой знае какво ще си каже за нас! Ние сме едни неудачници и вече и майсторите го знаят.

Реалистът

Бойлерът спря да работи. Купихме си нов и го монтирахме.

Оптимистът

Чакайте да ви се похваля! Имаме нов бойлер! По-икономичен е от стария, малко по-голям е и е много симпатичен. Голям късмет е, че имаме кредитна карта, за да можем да го вземем толкова бързо. А, да, бързахме, защото старият спря да работи една вечер, но за щастие първо успяхме да се изкъпем, така че – колко яко съвпадение, а? И просто спря да работи, без да каже пук даже. Майсторът ни е много готин – нямаше никакъв проблем. когато му казахме, че ще му платим за монтажа следващата седмица. Въобще – нqмаше как да ни се наредят по-добре нещата!

Бонус:

Еднорог с брокат

Аз знам, че Бог ми дава само толкова, колкото да мога да понеса, така че съм изключително благодарна на Бог, че е преценил, че мога да премина и през (тук можем да сложим всичко – смяна на бойлер, на работа, на мъж и още милиони неща).

Всяка история може да се види поне по три начина. И въпреки че е трудно да сме бонусът (аз лично не бях в тази ситуация, но МИ СЕ ИСКАШЕ да бъда). Винаги имаме избор как да реагираме. Нека не избираме първия начин на реакция.

 

p.s. Да, повлияна съм от Реймон Кьоно, но не сме ли всички повлияни от нещо?

 

Leave a Reply

Features Stats Integration Plugin developed by YD