Какво желаеш?

В йога студиото, което посещавам, има едни карти, от които понякога обичам да си тегля и които често ме карат да се замисля. Последния път, когато изтеглих карта, беше особено емблематично, затова и реших да разкажа.

Бях хванала тестето с разноцветни карти и го бях притиснала към сърцето си. Помолих се:

“Господи, всеки иска нещо. Но сега Те моля да ми кажеш какво ТИ искаш от мен! Защото това е най-важното!”

Започнах да бъркам и почти веднага от тестето изскочи карта, което по принцип е ясен знак, че това е отговорът. Изненадата беше голяма, защото това беше картата: КАКВО ЖЕЛАЕШ?

Много ми стана смешно, признавам си. Питам Бог какво желае от мен и в отговор получавам въпрос: А ти какво желаеш за себе си?

По време на цялата последвала практика си мислех за това. За това колко ни е срам да желаем. Колко не вярваме, че ако желаем нещо, то ще се случи. Страх ни е да искаме, защото може да не получим и  така само ще се огорчим.

Разсъждавах малко и какво е “правилното” желание. За себе си стигнах до отговора, че за да ме чуе Бог, желанието ми трябва да е, как да кажа, … богоугодно. И това не значи непременно религиозно желание или безкористно желание. Аз го разбирам като “добро” желание – такова, което да донесе добро на мен и на другите около мен. Никога няма да забравя думите на моята учителка по астрология, която ни казваше: “Искате да спечелите от лотарията. Но давате ли си сметка колко нуждаещи се хора и въобще – всякакви хора също играят и пускат фишове и се надяват по какви ли не причини? Ако спечелите, вие се обвързвате с техните желания, с техните надежди и разочарования. Наистина ли искате това?”

И докато си мисля, че ако ни е писано да спечелим милиони, то тези милиони ще ни намерят и, ако трябва от самолет ще паднат, но все пак не бих сложила желанието за печалба от лотарията на първо място. За да е “добро” желанието ми, бих си пожелала да имам здраве и сила да работя, да имам вдъхновение и възможност и така да си изкарам парите. Ех, този Козирог – откъдето и да тръгне, все до парите ще стигне. Това е, приятели, темата за парите ми е важна, не искам да ви лъжа, но я давам за пример, защото знам, че е важна за много хора около мен. Иначе мога да ви говоря и за замърсяването, пластмасата, любовта, белите мечки и Графа, обаче в целия фейсбук за друго не говорят, та реших да вляза в темата за парите и за конструктивното желаене.

И така, за себе си си напожелах неща – без срам и, надявам се, с “добро” за мен и за другите. Остана да кажа – ако не си желаем ние, никой няма да желае вместо нас.

Leave a Reply

Features Stats Integration Plugin developed by YD