В очите на другите

Бях чела, че когато Астрид Линдгрен изпратила ръкописа на Пипи Дългото Чорапче в едно издателство, добавила бележка: „Надявам се, че няма да уведомите Социалните служби.“ И аз съм длъжна да кажа: не, не сме такива! Но събрах всички очаквания, които съм чувала хората да имат към нас, когато разберат, че сме вярващи в Бог, вегетарианци и мъжът ми е йога инструктор. Някои от очакванията съм ги цитирала дословно, заклевам се :D

Мъдрите хора казват, че най-трудното за вегана е да стане в 5 ч. да издои бадемите и донякъде са прави. За йога инструктор като мен животът е пълен със задължения, непонятни за обикновените хора. Аз също доя бадеми (като преди това ги държа в ръка и им благодаря за жертвата, малко плача), но го правя за жена си и децата. Лично аз съм слънцеядец – излизам рано-рано на терасата, вземам си тибетската пееща купа и загребвам доза от изгрева. Трябва да съм внимателен, за да не загреба от сянката на хотела над нас, че веднъж я опитах и три дни говорих на японски. Енергии са това, не е шега работа.

Но да ви разкажа малко за себе си – когато преди 20 години реших да спра месото и да започна да се занимавам с йога, някои от познатите ми се притесниха (други се зарадваха), че съм станал гей. Явно имало нещо общо, но при мен не хвана. Години по-късно присъствах на раждането на първия си син – пак ми бяха казали, че ще стана гей. Не само не станах, ами и второ дете направих и присъствах и на неговото раждане и все така жена ми ми е интересна. Може би имам някакви антитела, знам ли и аз, както като веднъж си преболедувал варицела.

Не че имам нещо против която и да е сексуална ориентация – живеем в ерата на Водолея, а на мен Водолеят ми е в осми дом, нали разбирате. Като споменах астрологията, сутрин задължително проверявам транзитите на планетите в наталната ми карта, сравнявам ги с тези на жена ми и като се събуди тя, вече знам за какво ще се караме. Днес, например, тя стана накривена, че авокадото не е омекнало достатъчно за гуакамоле, обаче аз знам, че Слънцето ѝ е в съвпад с Уран и я питам дали не би опитала нещо ново и необичайно за закуска и ѝ поднасям от индришето на терасата между два резена алабаш и тя ахва – ама каква добра идея било! Това е то да познаваш Урана. После мантруваме около час, за да покачим вибрацията на хола ни, че тя го усеща малко тъжен, тъй като не седим достатъчно в него.

Измиваме се с душ от хомеоатични разтвори. Не излизаме без няколко гранулки Нукс Вомика в джоба, а жвна ми се маже под мищниците с Фосфор за самочувствие.

Време е да тръгвам за работа, затова изхлузвам препаската (зимата я нося, иначе лятото вкъщи по правило всички ходим голи), слагам шалварите и розовата блуза на цветя, герданите от бодхи, карнеол и тигърска вълна, навивам тюрбана на главата и тръгвам към метрото. Отивам в офиса да попея малко Ом на колегите, защото са много напрегнати и защото след това ставаме по-ефективни. Тиймлидерката много ми се дразни, защото имало дрескод в офиса, а от мен се виждало твърде много от всичко – и плът, и цвят (и аура вероятно, но тя не го осъзнава). Старая се поне да не левитирам като ходя, защото веднъж ме забеляза, че не стъпвам и ми се скара – в корпоративния свят трябвало да сме стъпили здраво на земята. И да съм сложел обувки, ако обичам. Сякаш това ще ми донесе нещо за духовния напредък.

Също така не се обръщам на името си от акта за раждане. Дори съм си го сменил на личната карта – вече съм Шри Шри Веге-ом, като не обичам да ми го съкращават. За да спестя смяната на имената на децата, направо ги кръстихме Ганг и Аура. Още не го осъзнават, но един ден ще ми благодарят.

Вкъщи нямаме телевизор, интернет или ток. Не готвим, защото децата в момента са суровоядци и си покълват закуските, а от първи клас мисля да ги правя слънцеядци, като мен. Вечер се забавляваме, като всеки казва първата дума на някоя мантра, а останалите трябва да се сетят коя е.

Помагам за всичко на жена ми – чистя, подреждам, кърмя петгодишния. Вечер, преди да си легнем, поднасям лотоси пред краката ѝ и я моля да ми прости за всичко, което съм съгрешил към нея, но тя е с натална луна в Овен и ми казва, че ще трябва да помедитира по въпроса.

Заспиваме към осем в радост и вътрешен мир. Секс правим, когато Марсът ми е в осми дом, но пропускаме, ако се падне в четвъртък.

Снимката е от https://www.askideas.com/

Leave a Reply

Features Stats Integration Plugin developed by YD